کار با اینترنت اشیا
بدون امنیت، هر وسیلهای ممکن است هک شود و کنترل آن به دست هکر بیفتد و یا اطلاعات دیجیتالی کاربر دزدیده شود. مثلا در سال 2016، هکری مدل خاصی از دوربین های مداربسته را هک کرد و سیصدهزار دستگاه ضبط کننده ویدئو شروع به حمله به چندین وبسایت شبکه اجتماعی مانند توئیتر کردند و آنها را بیش از دو ساعت با اختلال مواجه کرد.اینترنت اشیا یعنی اتصال دستگاههای مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت.
بانکها نیز دریافتهاند که اینترنت اشیا، فینتک و بلاکچین میتواند برای آنها تحول بزرگی را به همراه آورد. پلتفرم اینترنت اشیاء کمک می کند تا به طور مداوم بر کیفیت هوا و کیفیت آب نظارت داشته باشیم. این داده ها برای تجزیه و تحلیل بیشتر به ابر ارسال می شوند تا یک اقدام مناسب برای کنترل آلودگی انجام گیرد. در ادامه در مورد سخت افزار مورد نیاز برای ساخت یک برنامه کاربردی اینترنت اشیا خواهیم گفت. همچنین به تجهیزات اینترنت اشیا که در زندگی روزمره از آن استفاده می کنیم اشاره خواهیم کرد. به طور خاص، صفحهی 35 تا 97 میتواند آموزنده باشد که در آن به کاربردهای اینترنت اشیا در حوزههایی مانند فضای اداری، خانهها، صنعت حمل و نقل، کارخانهها و موارد دیگر پرداخته شده است.
بخش اول دستگاههای انتهایی الکترونیکی (حسگرها و عملگرها) هستند که امکان جمعآوری اطلاعات از محیط و بعضا اجرای برخی فرامین را بوجود میآورد. برای نمونه میتوان به تجهیزاتی چون حسگرهای سنجش کیفیت هوا، حسگرهای امنیتی تشخیص ورود افراد و … اشاره کرد. اینترنت اشیاء، شرکتها را تشویق میکند تا رویکردهای خود را نسبت به کسبوکار، صنعت و بازارشان بازنگری کنند و با بهرهمندی از ابزارهایی مؤثر، راهبردهای کسبوکارشان را بهبود بخشند. شرکت مجبور است علتی را که باعث آشکار شدن اطلاعات شدهاست، تحقیق کند و سپس سیستم مبتنی بر IoT خود را ایمن تر کند. اینترنت اشیاء، دستگاهها و خودروهای مجهز به حسگرهای الکترونیکی و اینترنت را به یکدیگر متصل میکند. یک سال و کمی بیشتر از شیوع و همهگیری ویروس کووید-19 در ایران و جهان میگذرد؛ ویروسی که تحول عظیمی در سبک زندگی ساکنان کره زمین ایجاد کرد و اتفاقات غیرقابل تصوری را نیز رقم زد.
کاربردهای IoT در تمام جنبههای سیستمهای حمل و نقل وجود دارد (مانند خودرو، زیرساختها، راننده یا کاربران). تعامل پویا بین اجزای یک سیستم حمل و نقل ارتباطات وسایل نقلیه، کنترل هوشمند ترافیک، پارکینگهای هوشمند و سیستمهای جمعآوری عوارض الکترونیکی را قادر میسازند. شرکت پارس نت (سهامی خاص) تحت نام تجاری فناوران ارتباطات پیشرو پارس نت در سال 1395 توسط هلدینگ شرکتهای پارس آنلاین با هدف فعالیت در زمینه اینترنت اشیاء تاسیس گردید. قیصری ، م، حسینی، س ، راهکارهای استراتژیک فناوری اینترنتی از اشیا جهت پاسخگویی به چالش های جهانی سازی تجارت الکترونیک،دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک، تهران.
در دنیای واقعی راهکارهای در بخشهای زیادی قابل بکارگیری است. برای مثال در ساختمانهای هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا میتوان تجهیزاتی همچون کیفیت هوا و تهویه مطبوع، روشنایی، هشدار آتشنشانی، قفل درها، حسگرهای دود و … را با یک برنامه کاربردی از راه دور کنترل و نظارت کرد. به این ترتیب با جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها، امکان شناسایی مشکلات و برنامهریزیهای بلند مدت نیز بوجود میآید. از مزایای استفاده از راهکارهای اینترنت اشیا در ساختمان میتوان به کاهش مصرف انرژی و هزینههای مرتبط با آن، شناسایی و تعمیر خرابی سیستمها در زمان مناسب، افزایش ایمنی و آسایش ساکنین ساختمان و مدیریت بهتر یک مجتمع اشاره کرد. وسایل اینترنت اشیا به صورت بالقوه همه چیزهایی است که در اطراف ما وجود دارند. آنها قادرند به صورت پیوسته داده ها را جمع آوری و منتقل کنند و با سایر دستگاه ها و انسان ها تعامل کنند.
با استفاده از تکنولوژیهای ردیابی علاوه بر جلوگیری از هزینههای اضافی، به سرعت میتوان از اشتباهاتی که در حال وقوع است جلوگیری نمود. پلتفرم اینترنت اشیاء می تواند برای جمع آوری داده های مربوط به یک مکان جغرافیایی خاص با استفاده از ابزارهای نظارت از راه دور و انجام تجزیه و تحلیل به کار گرفته شود تا هشدارهای مربوط به یک فاجعه زودتر اعلام شود. هر روزه شاهد افزایش دستگاههای هوشمند هستیم که به اینترنت وصلند مثل مسواک هوشمند، آیینه هوشمند، میز ها و بالشها و تختهای هوشند. این لیست انتهایی ندارد و دنیا در حال تبدیل به شبکهای از اشیا است که اطلاعات شخصی و مهم ما را جمع میکنند. در این میان باید استانداردهای جهانی تولید این دستگاهها برای کنترل امنیت آنها ایجاد و بهینه شود. در شبکه با اینترنت اشیاء و معنی یک واقعی حادثه الزمان بر مبنای جبر یا مدل قرار ندارد اما به جای آن بر مبنای متن واقعه یا حادثه یک شبکه اشیاء قرار دارد.
) هویت یافتهاند و از قابلیت انتقال دادهها روی یک شبکه بدون نیاز به تعامل انسان-با-انسان یا انسان-با-رایانه برخوردار هستند. اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان در بیست و سومین جشنواره شهید رجایی برای چهارمین سال متوالی موفق به کسب رتبه نخست شد. ابزار جمع آوری اطلاعات عموما از طریق اینترنت، بلوتوث، Wi-Fi و… به فضای ابری متصل میباشند.